وجود معادن باریت به شدت خالص از نقاط قوت خراسان شمالی
ایسنا/خراسان شمالی کارشناس مسئول نظارت بر معادن خراسان شمالی گفت: وجود معادن باریت به شدت خالص یکی از نقاط قوت و پتانسیل معدنی در این استان است. مهدی مهدی زاده در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: مقداری از ماده معدنی که در این استان وجود دارد از نوع باریت به شدت خالص بوده که در
ایسنا/خراسان شمالی کارشناس مسئول نظارت بر معادن خراسان شمالی گفت: وجود معادن باریت به شدت خالص یکی از نقاط قوت و پتانسیل معدنی در این استان است.
مهدی مهدی زاده در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: مقداری از ماده معدنی که در این استان وجود دارد از نوع باریت به شدت خالص بوده که در صنعت طب استفاده می شود و در بخش هایی همچون رادیولوژی و … مصرف می شود.
وی افزود: معمولا عمده معادن باریتی که در معادن کشور وجود دارد باریت همراه با سرب و آرسنیک است و بخشی از معادن باریتی که در خراسان شمالی وجود دارد عاری از سرب و آرسنیک است.
مهدی زاده ادامه داد: اما این ماده معدنی به صورت خام از استان خارج می شود و در خارج استان با دستگاه پودر میکرونیزه است فرآوری می شود.
وی با اشاره به اینکه میزان نیاز حوزه پزشکی در سال به این ماده معدنی در کشور به حدود ۲۰ تن است، تصریح کرد: اگر واحدهایی که وارد عرصه شوند و در این راستا سرمایه گذاری کنند و فرآوری باریت های شدیدا خالص را به استانداردهای جهانی برسانند می توان در زمینه صادرات آن نیز ورود پیدا کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه علاوه بر آن بیشتر باریت های برداشت شده از معادن در صنعت حفاری نفت و گاز استفاده می شود، گفت: بیشتر باریت های برداشت شده در این استان نیز در این صنعت استفاده می شود اما نبود واحد پودر میکرونیزه موجب شده تا برخی از معادن غیرفعال باشند و یا اینکه ماده معدنی برداشت شده به صورت خام از استان خارج شوند و ارزش افزوده ای برای استان نداشته باشد.
سرپرست سازمان صمت استان نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا گفت: ارزش افزوده حاصل از معادن باریت در این استان عاید سایر استانها میشود و چیزی در جیب این استان قرار نمیگیرد.
رضازاده با اشاره به اینکه خراسان شمالی دارای ظرفیتهای خوبی از معدن باریت و کلسیت است، افزود: بیشتر معادن باریت در این استان در شهرستانهای راز و جرگلان و مانه و سملقان قرار دارد.
وی با اشاره به فعالیت هشت معدن باریت در این استان ادامه داد: ماهیانه حدود ۱۰۰ تن باریت از هر معدن برداشت میشود و میتوان گفت حدود ۸۰۰ تن باریت از این استان به صورت خام خارج شده و در سایر استانها فرآوری و در آنجا مورد استفاده قرار میگیرد.
رضازاده به معادن کلسیت نیز اشاره کرد و گفت: ظرفیتهای خوبی از ماده معدنی کلسیت در این استان وجود دارد اما این معادن غیرفعال هستند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰