به گزارش ایلنا از مشهد، محمدرضا بهروزیان شریف افزود: طی مکاتبات و پیگیریهای انجام شده و نیز تقاضای دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای این منظور از استانداری، تشکیل این ستاد میتواند در کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب و پیشگیری از شیوع بیماری هاری و انتقال آن به جمعیت انسانی موثر باشد.
وی با بیان اینکه در جلوگیری یا کنترل شیوع بیماری هاری واکسیناسیون سگهای صاحب دار توسط دامپزشکی و کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب دو اقدام لازم الاجراست، افزود: در زمینه واکسیناسیون سگهای صاحب دار عملکرد بسیار خوبی امسال انجام شده و اگرچه پیش بینی سالیانه ۷۵ هزار قلاده سگ را داشتیم اما طی ۲ ماه گذشته از امسال ۲۷ هزار و ۴۰۰ قلاده معادل حداقل ۳۰ درصد هدف گذاری انجام شده، واکسیناسیون انجام شده است.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی تصریح کرد: مشکل امروز این است که در صورت عدم فعالیت ستاد کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب، کار واکسیناسیون و تاثیر آن در کنترل بیماری ابتر میماند و شاهد شیوع گسترده ویروس هاری در میان این گروه سگها و در نهایت انتقال آن به جمعیت انسانی هستیم.
بهروزیان خاطرنشان کرد: شیوه کنترل جمعیت سگهای ولگرد کاملا متفاوت شده و در مدل جدید سگهای بلاصاحب توسط شهرداری جمع آوری و در پناهگاههای مخصوص عقیم سازی و در برابر بیماری هاری واکسینه میشوند و در مرحله آخر در همان منطقه آزادسازی میشوند.
وی افزود: به این ترتیب به هیچ وجه در این مدل جدید معدوم سازی مدنظر نیست.
بهروزیان گفت: طبق آمار جهانی در صورت واکسناسیون ۷۵ درصد سگهای صاحبدار در برابر بیماری هاری، احتمال ابتلای انسانی به این بیماری خطرناک صفر میشود بنابراین در کنار انجام واکسیناسیون، کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب و واکسیناسیون آنها امری ضروری است.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با بیان اینکه خوشبختانه تاکنون موردی از بروز بیماری هاری در انسان در این استان گزارش نشده است، افزود: در برخی شهرستانها به صورت موردی اقدامات خوبی برای کنترل جمعیت این سگها انجام میشود اما کار بسیار کند است.
بهروزیان اظهار کرد: از ۲۸ مورد مشکوک در حیات وحش امسال تعداد ۲۳ مورد مثبت و مبتلا بوده اند که شامل سه گربه، یک گاو و ۱۹ سگ بلاصاحب میشوند.
وی با بیان اینکه وضعیت شیوع این بیماری در شهرستان طرقبه و شاندیز بسیار نگران کننده است، افزود: شهرهای چناران و مشهد نیز در رتبه دوم و سوم از نظر شیوع بیماری هاری در بین حیات وحش قرار دارد.
انتهای پیام/منبع:ایلنا